Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС невизнаної ПМР заявило про перетворення України в сторону придністровського конфлікту

Субота, 23 травня 2015, 01:14

Міністр закордонних справ невизнаної Придністровської республіки Ніна Штанскі прокоментувала денонсацію угоди з Росією про транзит вантажів для російських миротворців у зоні молдавсько-придністровського конфлікту.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Рішення України дуже важко логічно пояснити, виходячи з того, що Україна є країною-гарантом у придністровському врегулюванні і, більше того, Україна бере участь у миротворчій операції в особі військових спостерігачів", - сказала Штанскі в ефірі державного телебачення Придністров'я.

Міністр висловила сподівання, що це рішення буде переглянуте.

"...те, що відбувається, підштовхує нас до думки, що Україна перетворюється фактично в сторону конфлікту, і це серйозна проблема і для регіональної безпеки, і для переговорного процесу, і для діалогу в цілому ", - зазначила Штанскі.

Україна є гарантом і посередником у переговорному процесі між Тирасполем і Кишиневом у форматі "5 + 2", куди також входять сторони конфлікту, Росія (гарант і посередник), ОБСЄ (посередник), ЄС і США (спостерігачі).

Як відомо, 21 травня Верховна Рада розірвала п'ять угод з урядом Росії у військовій сфері: про транзит російських військ через Україну в Придністров'я, про охорону секретної інформації, про військові міждержавні перевезення та розрахунки за них, про співпрацю в галузі воєнної розвідки, про співпрацю у військовій галузі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування