Російський МЗС заявив, що США "полюють" на росіян по всьому світу

Субота, 23 травня 2015, 09:45

У російському МЗС заявили, що громадяням РФ "загрожує затримання або арешт за запитами правоохоронних органів та спецслужб США у третіх країнах".

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті МЗС РФ. 

"Влада США продовжуэ неприйнятну практику "полювання" за росіянами по всьому світу ... Число таких випадків перевищило півтора десятка. З останніх прикладів можна навести видачу американцям Іспанією Дмитра Белороссова і Вадима Полякова, а також екстрадицію в США з Нідерландів Володимира Дрінкмана", - заявили в МЗС РФ.

Також в МЗС заявили, що "Вашингтон доходить до викрадень", навівши як приклад випадок в Романом Селезньовим, "якого американські агенти в липні 2014-го буквально викрали з Мальдівських островів і насильно перевезли на територію США, де його продовжують утримувати в ув'язненні в очікуванні суду ".

За заявою МЗС РФ, заарештовані росіяни "відчувають на собі упереджене ставлення з боку американського правосуддя, крім того, їх "намагаються схилити до визнання своєї провини, незважаючи на відсутність вагомої доказової бази". 

"У разі відмови - засуджують до величезним термінів ув'язнення, як сталося з В.А.Бутом і К.В.Ярошенко", - заявили в МЗС РФ.

"Підтверджуємо настійну рекомендацію російським громадянам при плануванні поїздок за кордон ретельно зважувати всі ризики, особливо якщо є підстави припускати наявність претензій до них з боку правоохоронних органів США", - підсумували в МЗС РФ.

Як відомо, згаданий Віктор Бут визнаний винним у продажу зброї угрупованню Революційні сили Колумбії (вважається в США терористичною організацією), Костянтин Ярошенко засуджений до 20 років за участь в змові з метою ввезення в США великої партії наркотиків), Роман Селезньов звинувачується у шахрайстві, зломі комп'ютерів і крадіжці особистих даних.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування