Бойовик отримав $450 за обстріл аеропорту та двох вбитих бійців. Керував офіцер армії РФ

Субота, 23 травня 2015, 10:49

У Сумській області затримано бойовика терористичної організації т.зв. "ДНР", який обстрілював позиції сил АТО в Донецькому аеропорту.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, встановлено, що громадянин України вступив до одного з незаконних збройних формувань терористів у травні 2014 року, йому видали зброю та разом з іншими бойовиками відправили охороняти блокпости.

"Затриманий зізнався, що обстрілював позиції сил АТО в районі Донецького аеропорту. Під час одного з бойових зіткнень з підрозділом ЗС України бойовик вбив двох та поранив одного військового, за що йому заплатили 450 доларів США винагороди", - йдеться у повідомленні.

Зловмисник повідомив, що їхніми діями керував офіцер російської армії, якого називали Алєксандром Ніколаєвічем, та розповів, що на території Донеччини, з якої бойовики здійснювали обстріли, перебувало до 20 російських солдат.

Зловмисник повернувся на Сумщину з тяжким пораненням і намагався переховуватися від кримінальної відповідальності. Проте, 19 травня ц.р. співробітники СБУ встановили його місце перебування у Білопільському районі і затримали.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (сприяння створенню або діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. Зловмисника взято під варту.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування