Бізнесмен, що подав позов на "Газпром": Путін писав суму хабара, а Міллер брав

Субота, 23 травня 2015, 23:44

Бізнесмен з Петербурга Максим Фрейдзон заявив, що в 1990-х платив Путіну, який тоді курирував правоохоронні органи за участь у реалізації "програми створення поліцейського зброї" в РФ.

Про це бізнесмен розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Бізнес в Петербурзі я почав в 1993 році з того, що ми спробували організувати компанію з виробництва поліцейського зброї в Росії ... Програма (створення поліцейської зброї) була спочатку регіональна, потім планувалося зробити її федеральної. Це узгоджувалося з Путіним, керівництвом ФСБ, з керівництвом МВС і з московським відомством ", - зазначив він.

За словами Фрейдозна, Путіну це було цікаво, тому що "це була його пряма діяльність в той момент, це було пов'язано з відомствами, з якими він в той момент був тісно пов'язаний".

"Ну і потім, все-таки ми за це заплатили. Грошей дали. У сенсі - хабар", - зазначив він.

При цьому гроші, за словами Фрейдзон, завжди зазвичай брав помічник Володимира Володимировича Леша Міллер (Олексій Міллер, нинішній глава Газпрому).

"А Володимир Володимирович у властивій співробітнику спецслужб манері просто писав суму під час бесіди", - додав він. Йдеться, за його словами, про суму в 10 тисяч доларів.

"На ті часи - гроші. Сума залежала, наскільки я знаю, від того, який планується профіт", - пояснив бізнесмен.

Також Фрейдзон зазначив, що особисто в руки грошей Путіну не давав.

"Але Льоша Міллер цілком справлявся з цією приємною функцією. Може, звичайно, залишав собі, але чомусь я сумніваюся", - заявив він.

"У результаті ми отримали ліцензію на виробництво експериментальної гладкоствольної зброї. Але нас підвела чеченська війна, бо вже до кінця 1995 року з'явився закон, що посилює як приватне виробництво, так і оборот зброї в цілому", - розповів Фрейдзон.

Фрейдзон судиться з компаніями "Газпром" і "Лукойл" і їхнім керівництвом в рамках закону "Про підпали під вплив рекетирів і корумпованих організаціях".

За його словами, він подав судовий позов проти компаній "Газпром", "Лукойл", "Газпром-Аеро", "Газпром нафта" з приводу незаконної купівлі його власності - акціонерного пакету в компанії ЗАТ "Совекс", створеної в 1995 році.

"Я став жертвою злочинної групи, що складається з корумпованих чиновників і бандитів (в рамках так званого закону RICO - Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act," Про підпали під вплив рекетирів і корумпованих організаціях "), - заявляє бізнесмен.

За його словами, в цю групу входили Володимир Кумарин, Олексій Міллер, Сергій Васильєв, Олександр Дюков, Ілля Трабер, Грехем Сміт, Дмитро Скигін. Також, за його словами, Володимир Путін у судових документах не згадано, "щоб не нагнітати політики в і без того складній справі". 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
10:31
Каллас у двадцяту річницю вступу країни у НАТО закликала підтримати членство України
10:22
"Шоколадна" криза набирає оберти: як дефіцит какао у світі впливає на ціни
10:13
У шести областях пошкоджено енергетичну інфраструктуру – Шмигаль
Усі новини...