США і Британія: Закон про "небажані організації" посилює ізоляцію Росії

Неділя, 24 травня 2015, 16:04

США та Великобританія засудили ухвалення в Росії закону про "небажані організації", який напередодні підписав президент РФ Володимир Путін.

Закон дозволяє забороняти роботу в Росії "небажаним" іноземним неурядовим організаціями.

Небажаною можуть визнати іноземну чи міжурядову організацію, що "становить загрозу основам конституційного устрою РФ, обороноздатності країни і безпеці держави".

У заяві на сайті Держдепу США йдеться, що ухвалення закону призведе до "подальшого обмеження діяльності громадянського суспільства в Росії".

"Закон спрямований на ізоляцію громадян Росії від решти світу та є ще одним прикладом зростаючого тиску влади на незалежні ЗМІ, громадянське суспільство, меншини та політичну опозицію", - зазначається у документі.

Як повідомляє ВВС, у МЗС Великої Британії заявили, що закон про "небажані організації" перешкоджатиме діяльності міжнародних правозахисних груп в Росії.

"Новий закон напряму відіб'ється на можливості міжнародних організацій працювати, просувати і захищати права людини в Росії і явно направлений на те, щоб підірвати функціонування російського громадянського суспільства", - сказав британський міністр у справа Європи Девід Лідінгтон.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News