Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Бойовики лишили без води територію від Первомайська до Красного Луча

Неділя, 24 травня 2015, 19:38

У с.Золоте внаслідок обстрілів пошкоджено магістральний водопровід, найближчим часом значна частина окупованої території – від Первомайська до Красного Луча – залишиться без води.

Про це заявив глава Луганської ОДА Геннадій Москаль.

За його словами, водогін, який подає воду на окуповану територію, перебито у с.Родина, яке перебуває на лінії розмежування.

"Пошкодження сталося біля нашого крайнього блокпосту, який регулярно обстрілюють із мінометів. Розійшовся гідрокомпенсатор, і вода заливає житлові будинки мирних мешканців, а також укріплення наших військових. Паралельно у водопровід засмоктуються різні нечистоти. Водопостачання через пошкоджену трубу неможливе, тому в найближчі години без води на окупованій частині Луганщини залишаться міста Первомайськ, Стаханов, Брянка, Алчевськ, Антрацит, Кіровськ та інші населені пункти аж до Красного Луча", - зазначив Москаль.

"Це величезна територія, на якій альтернативних джерел водопостачання немає. Для ремонту водопроводу потрібні значні кошти й людські зусилля", - зазначив глава ОДА.

"Ми подаємо на окуповані території воду, за яку не отримуємо ні копійки, зазнаємо через це величезних багатомільйонних збитків. Але ремонтувати перебиті обстрілами системи, які забезпечують життєдіяльність на тому боці фронту, не будемо", - заявив Москаль.

"Ви перебили водопровід і позбавили води й себе, і мирних жителів? Ремонтуйте його за власні гроші й своїми силами. Я гарантую безпечний доступ до місця пошкодження аварійних бригад",- додав він.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування