Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Лівії напали на українських дипломатів. Пограбували

Неділя, 24 травня 2015, 22:54

У Лівії на українських дипломатів невідомі здійснили напад.

Про це повідомила керівник прес-служби МЗС України Альона Ващенко.

"22 травня недалеко від Тріполі було здійснено збройний напад на співробітників посольства України в Лівії. В результаті нападу постраждали, зокрема, посол, консул і ще один співробітник диппредставництва", - повідомила Ващенко.

За її словами, в результаті нападники відібрали у дипломатів автомобіль, гроші, документи і предмети особистого користування.

Ващенко зазначила, що наразі дипломати перебувають у Тріполі в безпеці і відновлюють документи.

"Автомобіль вдалося повернути, представники Тріполі займаються його відновленням і відновленням документів, щоб наші дипломати могли повернуться в Туніс", - додала дипломат.

У МЗС пояснили, що українські дипломати поверталися з Тріполі в Туніс (тут зараз знаходиться українське посольство, евакуйоване з Лівії у зв'язку з бойовими діями).

Дипломати прибули до Лівії 18 травня з метою надання консульської допомоги затриманим українцям: групі з чотирьох чоловік, що знаходяться на колишній авіабазі з серпня 2011 року, а також двом членам екіпажу "Сан ойл-1", які були затримані у січні 2015 року.

Крім того, працівники МЗС здійснювали консульську допомогу українцям, які працюють в Лівії лікарями.

"Наші дипломати відвідали співвітчизників, затриманим привезли предмети першої необхідності, медичні препарати і продукти харчування, а морякам також надали можливість поспілкуватися по телефону зі своїми рідними", - додала Ващенко.

У зв'язку з інцидентом 22 травня в МЗС України був викликаний посол Лівії в Україні, якому вручена нота з вимогою негайно розслідувати події та притягнути до відповідальності винних.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування