Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Колишній голова розвідки назвав ймовірних ліквідаторів бойовика Мозгового

Понеділок, 25 травня 2015, 02:55

Маломуж вважає, що операцію могли провести союзники України непідконтрольні ЗСУ.

Про це повідомляє ZN.ua.

Екс-глава Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж допускає, що бойовика Олексія Мозгового, який був ватажком терористичного угрупування "Призрак", що діяла в Луганській області, могла ліквідувати одна з груп українських партизанів.

"Є велика ймовірність, що одна зі спеціальних груп, яка працює в тилу, не представники російського спецназу, якраз і провела цю операцію. Це наші союзники, але вони не підконтрольні ЗСУ", - зазначив Маломуж.

Колишній керівник СЗР припустив, що це може бути харківська група.

"Є харківська група - там зібралися представники дуже досвідчених спеціальних підрозділів, які раніше служили", - уточнив він.

Раніше повідомлялося, що до загибелі лідера бойовиків "ЛНР" Мозгового, має відношення партизанський загін "Тіні".

Радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що Мозгового ліквідував спецназ ГРУ.

Як відомо, повідомлення про загибель Мозгового в результаті обстрілу його машини на трасі Перевальськ-Луганськ з'явилися 23 травня. За попередніми повідомленнями, разом з ним під час обстрілу загинули 7 або 8 осіб.

Разом з тим російські прокремлівські ЗМІ та самі бойовики поклали відповідальність за загибель Мозгового на українських силовиків.

Як заявив так званий начальник "слідчого відділу луганської прокуратури" Леонід Ткаченко, були обстріляні три автомобілі, в яких рухалися представники угрупування "Призрак", у тому числі їх лідер Олексій Мозговий, охоронець, водій і прес-секретар.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування