В анексованому Криму в українців можуть відібрати сільгоспземлі

Понеділок, 25 травня 2015, 09:58

В анексованому Криму громадяни України, які є власниками земельних ділянок сельгосппризначення, зможуть вільно розпоряджатися землею лише до серпня поточного року.

Про це заявила директор юридичної фірми "Консультаційний центр" Марина Єпішева на прес-конференції в Сімферополі, пишуть "Новости Крыма".

За її словами, в Росії іноземні громадяни не можуть володіти землями сільськогосподарського призначення.

При цьому в анексованому Криму багато ділянок українських власників, які здають їх в оренду строком до 49 років, але за російським законодавством такі договори необхідно переоформити, причому українці не можуть бути власниками землі.

"Зараз для договору оренди необхідно російське свідоцтво про реєстрацію. У перехідний період у нас були проблеми з реєстрацією великих сільгосппідприємств, де договори оренди були українські. Людям потрібно було працювати, і ми йшли назустріч і оформляли договори по кадастровому паспорту з урахуванням подальшої реєстрації. Але зараз все строго", - зазначила юрист.

Єпішева підкреслила, що на даний момент жодна ділянка не була переоформлена, а українські власники не володіють достовірною інформацією про новий порядок володіння.

Вона додала, що з 15 травня розробляється механізм спрощеного розірвання довгострокових договорів оренди землі.

"Економічна правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News