Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала засновника російської фашистської організації за торгівлю зброєю з зони АТО

Понеділок, 25 травня 2015, 14:02

Співробітники Служби безпеки України затримали на Житомирщині місцевого мешканця, який намагався організувати незаконний продаж зброї та боєприпасів із зони АТО.

Як повідомляє СБУ, зловмисник багато років прожив у Росії, де він "відомий як неонацист, засновник російської фашистської організації "Легион "Вервольф".

"Затриманий неонацист раніше був двічі судимий на території Російської Федерації: за спробу підірвати спорткомплекс "Олимпийский" під час єврейського фестивалю та зберігання наркотиків", - повідомляє СБУ.

"Одного разу він отримав вирок і в Україні за виготовлення, збут і поширення порновідеопродукції за участю неповнолітніх хлопчиків", - додає відомство.

За даними СБУ, повернувшись до України, чоловік поселився в районному центрі на Житомирщині та "навіть став політичним радником однієї з громадських організацій регіону".

"З початку 2015 року він налагодив постачання зброї та боєприпасів із району проведення антитерористичної операції для незаконного перепродажу", - заявляє Служба безпеки.

Співробітники СБУ затримали торгівця зброєю під час спроби збуту двох гранат Ф-1. У ході обшуків правоохоронці також вилучили переобладнаний під травматичні набої пістолет "Беретта" та ще одну бойову гранату.

На Житомирщині затримали торговця зброєю із зони АТО. Фото СБУ
На Житомирщині затримали "неонациста", який торгував зброєю із зони АТО
Чоловік колись жив у Росії, а на Житомирщині вирішив підзаробити зброєю

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення каналів надходження боєприпасів та осіб причетних до протиправної оборудки.

За інформацією з відкритих джерел, "Легіон "Вервольф" заснував Ігор Миколайович Пиріжок (він же Сергій Яхонтов, він же Інгвар Скаурляйте, він же Олександр Анохін, він же Роман Чирка), який народився у 1968 році в Одесі.

Торік він деякий час фігурував як політрадник "Правого сектора" у Бердичеві та Бердичівському районі (під ім’ям Роман Чирка), але у грудні 2014 року був виключений із цієї організації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування