Александрова і Єрофєєва знову прооперували – ЗМІ

Понеділок, 25 травня 2015, 18:57

Двом російським військовослужбовцям, затриманим в Україні, у понеділок були проведені планові операції.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомило інформоване джерело.

"Сьогодні в першій половині дня Єрофеєву та Алєксандрову були проведені планові операції. Зараз вони вже вийшли з наркозу. Відчувають себе нормально", - сказав співрозмовник агентства.

Відповідаючи на запитання про те, чи плануються найближчими днями ще операції, співрозмовник зазначив: "Поки не готовий сказати".

Він також поінформував, що в понеділок затриманих не відвідували ані представники міжнародних організацій, ані представники Росії в Україні.

Коментуючи ситуацію з можливістю або неможливістю відвідування росіян представником посольства Росії, співрозмовник агентства сказав: "Дозвіл на відвідування дає слідчий. Станом на вечір п'ятниці звернень щодо відвідування затриманих у госпіталі від консульства або посольства не було".

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецназівців зі складу диверсійно-розвідувальної групи - Олександра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва.

У результаті зіткнення один український військовий загинув, троє отримали поранення. Один із затриманих був поранений в руку, інший - в ногу.

Затримані були переведені в Київ в Головний клінічний госпіталь Міноборони.

Міноборони Росії заявило, що зазначені громадяни проходили військову службу, але діючими військовими не є.

19 травня СБУ оприлюднила свідчення російських військових. Тоді ж затриманим оголосили підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР". 

Вони не можуть вважатися військовополоненими, бо Україна і Росія офіційно не перебувають в стані війни.

Один з військових РФ - Олександр Алєксандровсержант з третьої бригади спецназу в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Чоловік розповів про те, що група базувалася в Луганську, а сам він приїхав в Україну захищати область.

Александров назвав прізвища всіх членів їхньої групи, а також повідомив, що в україну зайшли  26 березня у складі 2-го батальйону в кількості 220 осіб.

Другий - капітан Євген Єрофєєв родом з Куйбишева.

Російський колишній солдат-строковик третьої окремої бригади спецназу в Тольятті визнав командира Євгена Єрофєєва і заявляє, що той не звільнявся зі служби.

22 травня український суд дозволив тримати під вартою російських військовослужбовців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування