Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін пропонує визнати датою початку анексії Криму 20 лютого

Вівторок, 26 травня 2015, 01:08

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді визначити датою початку тимчасової окупації АР Крим 20 лютого 2014 року замість 27 березня.

Про це йдеться в законопроекті, запропонованому урядом, "Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення дати початку тимчасової окупації", передає Інтерфакс-Україна.

"Фактичне захоплення Верховної Ради АРК сталося 26 лютого 2014 року, а порушення Збройними силами РФ порядку перетину державного кордону України та незаконне перебування на українській території, з метою подальшої тимчасової окупації півострова - ще 20 лютого 2014", - йдеться в пояснювальній записці.

Таким чином, законопроектом пропонується внести доповнення до ст. 1 закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", визначивши датою початку тимчасової окупації 20 лютого 2014 року.

В той же час Кабмін пропонує виключити із закону України "Про створення вільної економічної зони" Крим "і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України" положення, згідно з яким початком анексії півострова вважається дата набрання чинності резолюції сесії Генеральної асамблеї ООН від 27 березня 2014 про підтримку територіальної цілісності України.

Законопроект пропонує викласти в законі "Про створення вільної економічної зони" Крим "..." підпункт, згідно з яким до платників податків, які за станом на початок анексії перебували на півострові, не застосовуються, починаючи з березня, фінансові та штрафні санкції за порушення вимог порядку подання, обчислення, правильності заповнення податкових декларацій і повноти сплати сум податків і зборів .

Як повідомлялося, 21 квітня 2015 року Верховна Рада прийняла заяву "Про відсіч збройної агресії Російської Федерації та подоланні її наслідків", яким, серед іншого, визначається дата початку збройної агресії Росії проти України 20 лютого 2014 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...