"Нафтогаз України" передав АМКУ матеріали про зловживання деяких компаній

Вівторок, 26 травня 2015, 02:37

НАК "Нафтогаз України" передав до Антимонопольного комітету України матеріали про можливі зловживання "деяких гравців" на нафтовому ринку країни.

Про це повідомив глава правління держхолдингу Андрій Коболєв в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, головним регулятором питання ціноутворення на нафтопродукти повинен стати АМКУ, керівника якого нещодавно призначили.

Коболєв зазначив, що відразу після призначення нового глави АМКУ, "Нафтогаз України" передав вже другу справа відносного питань нафтового сектора, які дозволяють деяким гравцям ринку користуватися або монопольним або частково монопольним становищем у цьому секторі.

Коболєв також нагадав, що нещодавно була здійснена зміна керівництва в державній ПАТ "Укртранснафта", проводиться аудит діяльності попереднього менеджменту.

Крім того, здійснюється інвентаризація всієї технологічної нафти, яка частково зберігається на потужностях недержавних підприємств.

Як повідомлялося, в Україні налічується більше 6000 АЗС. Найбільшими операторами ринку є група "Приват", яка консолідує мережу АЗС під брендами ANP, "Укрнафта", "Авіас", "Сентоза" тощо  - понад 1600 АЗС, WOG - 510 АЗС, ОККО - 420 АЗС, AMIC Ukraine - 240 АЗС, Shell - 180 АЗС.

Групі "Приват" спільно з бізнесменом Олександром Ярославським належить близько 56% акцій "Укртатнафта".

Крім того, "Приват" також підконтрольні НПК "Галичина" і "Нафтохімік Прикарпаття", які не здійснюють в даний час нафтопереробку.

Підконтрольні "Роснефти" Лисичанський НПЗ та ВТБ Одеський НПЗ, який знаходиться в заставі, в даний час простоюють.

Групі "Приват" також належить близько 42% акцій ПАТ "Укрнафта", найбільшої нафтовидобувної компанії країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...