Бойовики намагалися прорватися в Попасну, а в селі Родина поранили 4 бійців - Москаль

Вівторок, 26 травня 2015, 10:25

25 травня були перестрілки, обстріли та бойові зіткнення у Попасній та Щасті, повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Близько 20:00 у понеділок група бойовиків, обстрілявши українських військових на блокпосту при в’їзді в Попасну з боку Первомайська, спробувала з боєм прорватися в місто.

Атаку відбито, інформації про поранених чи загиблих немає, інформує Москаль.

Поблизу Щастя терористи використали проти сил АТО міномет "Васильок", який є на озброєнні тільки в російської регулярної армії.

Одна з мін, не перелетівши через Сіверський Донець, вибухнула в с. Райовка (окупована т.зв. "ЛНР" територія) і перебила магістральний водопровід, що забезпечує водою частину Луганська. Половина міста залишилася без води.

За останній тиждень це вже третій випадок пошкодження терористами водопроводу, який забезпечує водою окуповані території, зазначає Москаль.  

Крім того, близько 16:00 у понеділок бойовики з боку окупованого Первомайська обстріляли з автоматичних гранатометів крайній український блокпост у с. Родина. Там розташовано єдиний діючий пункт пропуску через лінію розмежування в Луганській області.

"Осколками від гранат поранено чотирьох бійців батальйону "Айдар". Усі вони доставлені в лікарню Сєвєродонецька", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає Москаль, обстріл закінчився за кілька хвилин до того, як він прибув туди із журналісткою іспанського видання "El Pais" Пілар Бонет.

Керівник області хотів оглянути місце пошкодженого попередніми обстрілами магістрального водопроводу, що подає воду на окуповані території, однак через небезпеку повторного обстрілу огляд довелося відкласти.

На зворотній дорозі український блокпост, розташований на в’їзді в с. Родина, бойовики обстріляли з мінометів у той момент, коли там зупинився автомобіль керівника області та іспанської журналістки. Ніхто не постраждав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...