СБУ викрила схему фінансування терористів за допомогою інтернет-банкінгу

Вівторок, 26 травня 2015, 12:16

На Донеччині Служба безпеки викрила шахрайську мережу, учасники якої ошукували громадян за допомогою інтернет-банкінгу.

Про це у вівторок інформує прес-служба СБУ.

За даними силовиків за допомогою цієї протиправної схеми збагачувалися особи, яких підозрюють у зв’язках з терористичною організацією т.зв. "ДНР".

Співробітники СБУ 21-23 травня 2015 року припинили протиправну діяльність п’яти учасників шахрайської мережі у районі антитерористичної операції.

Затримано організатора злочинного угруповання – тричі судимого жителя Донеччини.

Зловмисник розміщував у мережі Інтернет оголошення, нібито про надання різноманітних послуг, для отримання яких клієнтам пропонувалося сплатити завдаток, поповнивши рахунок мобільного телефону шахраїв.

Зловмисники ошукали співгромадян на суму понад 200 тисяч гривень. Отримані злочинним шляхом кошти вони переводили спільникам терористів, які зареєстровані на окупованій території Донецької області.

Під час обшуків у правопорушників вилучено мобільні телефони, комп’ютери, кілька десятків телефонних і банківських карток.

Діяльність учасників злочинної організації розслідується в рамках кримінального провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ст. 258-5 (фінансування тероризму) та ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування