У Києві ліквідували конвертцентр – до "відмивання" грошей причетні громадяни РФ

Вівторок, 26 травня 2015, 12:42

Співробітники Служби безпеки України спільно з Державною службою фінансового моніторингу та МВС припинили у Києві протиправну діяльність "конвертаційного центру".

Як повідомляє СБУ, з початку року зловмисники вивели через нього у тіньовий обіг понад 800 мільйонів гривень, які належали державним підприємствам.

Кошти до "конвертцентру" надходили через декілька комерційних структур, які перемогли у тендерах на обслуговування цих державних підприємств.

Потім гроші перераховувалися на рахунки створених шахраями фіктивних компаній та привласнювалися учасниками фінансової оборудки.

"Переважна більшість фірм для відмивання грошей була зареєстрована на паспорти громадян РФ. Така схема використана свідомо і, за задумом шахраїв, мала ускладнити пошук коштів та розслідування їхніх протиправних дій українськими правоохоронцями", - зазначає СБУ.

До "відмивання" грошей причетні громадяни РФ

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, співробітники СБУ провели обшуки в офісах "конвертцентру" та затримали організатора фінансової оборудки.

Правоохоронці вилучили 2 мільйони гривень готівкою, ще 5 мільйонів гривень вдалося заблокувати на рахунках фіктивних фірм.

У Києві ліквідували конвертцентр

У ході обшуків також вилучено документацію фіктивних підприємств, печатки, чекові книжки, комп’ютерну техніку, паспорти громадян РФ, систему управління рахунками "Клієнт-банк", бойові гранати та зброю з набоями.

При обшуку вилучили і паспорти, і бойові гранати та зброю з набоями

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до відмивання коштів державних підприємств.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування