Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У СК Росії заявляють, що порушили 40 справ відносно керівників, офіцерів і солдатів України

Вівторок, 26 травня 2015, 14:32

Слідчий комітет Росії заявив, що розслідує чотири десятки кримінальних справ відносно керівників, офіцерів і солдатів України.

Про це сказав глава відомства Олександр Бастрикін, виступаючи у вівторок на Молодіжному юридичному форумі в Санкт-Петербурзі, передає російський "Інтерфакс".

"Нас запитують, чому ви розслідуєте злочини в Україні? Ми маємо право це робити, якщо страждають російські громадяни, Кримінальний кодекс це дозволяє, зокрема, дозволяє розслідувати злочини проти росіян, у тому числі і військові. Ми порушили 40 кримінальних справ у відношенні не тільки керівників України, а й деяких офіцерів і солдатів", - заявив Бастрикін.

На його думку, в рамках міжнародних договорів можна розслідувати військові злочини проти росіян.

Як відомо, в РФ є справа проти українських чиновників "за заборонені методи війни", в якій проходять глава МВС Арсен Аваков і олігарх Ігор Коломойський.

Крім того Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти України за "геноцид російськомовних".

Як відомо, Росія продовжує підтримувати бойовиків на Донбасі зброєю і живою силою.

16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецназівців зі складу диверсійно-розвідувальної групи - Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування