МЗС підтвердило: Росія просила пустити консула до затриманих військових

Вівторок, 26 травня 2015, 15:06

Росія офіційно просила про зустріч свого консула з затриманими на Луганщині двома російськими військовими Олександром Александровим та Євгеном Єрофеєвим.

Про це на брифінгу у вівторок заявив посол МЗС з особливих доручень Дмитро Кулеба.

Він нагадав, що 17 травня стало відомо про затримання Александрова та Єрофеєва.

"І лише 19 травня до МЗС надійшла офіційна нота від консульського відділу Посольства РФ в Україні щодо надання дозволу на відвідання консулом цих громадян", - розповів Кулеба.

МЗС передало це звернення на розгляд СБУ, в юрисдикції якої перебувають затримані.

"Водночас в робочому порядку керівник консульської служби МЗС України (Андрій Сибіга – ред.) 22 травня проінформував представника російського посольства, що рішення про доступ консула до цих громадян буде надано", - розповів Кулеба.

За його словами, поки що МЗС не отримувало від російської сторони додаткових запитів про те, як і коли вони б хотіли провести зустріч консула із затриманими. Причиною цього, як пояснив Кулеба, стали вихідні, коли посольство РФ не працювало.

У той же час у своєму Facebook МЗС РФ уже опублікувало саму ноту, яку вручило 19 травня Сибізі.

С первого дня задержания на территории Украины российских граждан А.Александрова и Е.Ерофеева российские дипломаты как ...

Posted by МИД России on 26 травня 2015 р.

До такого кроку росіяни вдались через заяву радника голови СБУ Маркіяна Лубківського, який начебто заявив, що РФ офіційно не просила про зустріч консула із затриманими військовими.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News