Активісти вимагають від Ситника скасувати голосування за громадську раду

Вівторок, 26 травня 2015, 17:01

Активісти громадських організацій та журналісти вимагають від голови Антикорупційного бюро Артема Ситника скасувати результати голосування за членів громадської ради при НАБ.

Про це йдеться у їхній заяві, яку вони зробили у вівторок.

"Практична організація та перебіг онлайн-голосування свідчить про цілком реальну можливість фальсифікації його результатів за допомогою найбільш простих інтернет-інструментів", - йдеться в заяві.

"Ми вимагаємо від директора Бюро Артема Ситника скасувати поточне онлайн-голосування, організувати та провести нові інтернет-вибори, забезпечити прозорий підрахунок голосів та захистити результати виборів від маніпуляцій", - заявили активісти.

Якщо ж ці "вибори" не скасують, а хтось із підписантів пройде в громадську раду, то він буде "ініціювати та голосувати за одне єдине питання порядку денного першого засідання Ради – про визнання виборів нелегітимними, саморозпуск та оголошення нового конкурсу".

Заву підписали 15 із 48 учасників голосування, зокрема, активісти та журналісти Денис Бігус, Віталій Шабунін, Дар'я Каленюк, Максим Опанасенко, Аліса Кисіль (Юрченко), Олександра Устінова, Роман Маселко, Олександр Гуменюк, Дмитро Чаплинський, Ярослав Юрчишин, Олексій Хмара, Андрій Марусов, Дмитро Шерембей, Сергій Гула, Олексій Гриценко.

Як відомо, раніше у вівторок активісти обурились непрофесійною організацією голосування за представників в громадську раду при Антикорупційному бюро і вимагали провести нове.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування