Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Укрексімбанк" домовився про реструктуризацію єврооблігацій на 1,5 мільярда

Вівторок, 26 травня 2015, 17:15

"Укрексімбанк" успішно завершив переговори зі спеціальним комітетом його кредиторів щодо перепрофілювання трьох єврооблігацій банку з погашенням у 2015, 2016 і 2018 роках, на загальну суму близько 1,5 млрд доларів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Як зазначається, це допоможе заощадити для платіжного балансу України до 1,5 млрд доларів протягом 2015-2018 років.

"Результати переговорів повністю відповідають цілям програми співробітництва України з МВФ та демонструють прихильність України до пошуку, в рамках її переговорів щодо реструктуризації боргу, взаємоприйнятних для України та її кредиторів рішень", - йдеться у повідомленні.

"Ми закликаємо кредиторів Укрексімбанку підтримати запропоновані умови репрофілювання облігацій в ході майбутнього процесу отримання згоди", - зазначає Мінфін.

Також зазначається, що перепрофілювання облігацій "Укрексімбанку" сприятиме досягненню першої мети боргової операції, окресленої у програмі співробітництва України та МВФ.

"Ми з очікуємо продовження переговорів з власниками інших інструментів комерційного зовнішнього  боргу, що входять до периметру боргової операції України", - повідомляє прес-служба.

Міністерство фінансів підкреслює, що, аби досягти цілей програми співробітництва з МВФ, реструктуризація суверенного боргу матиме на меті також зменшення розміру боргу та витрат на його обслуговування.

"Міністерство фінансів має на меті завершити операцію з реструктуризації боргу до першого перегляду програми МВФ, запланованого на червень, аби забезпечити підтримку наданню другого траншу кредиту Фонду", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...