Люди Коломойського не дозволяють держкомісії перевірити "Укрнафту"

Вівторок, 26 травня 2015, 17:25

Державній Ревізійній комісії не дали провести чергову перевірку фінансово-господарської діяльності "Укрнафти", яка була запланована на 26 травня.

Про це йдеться у документах, які є у розпорядженні "Української правди".

Голова Ревізійної комісії Вадим Свірін повідомив про намір провести перевірку "Укрнафти" виконавчого директора компанії Володимира Пустоварова ще 21 травня. Згідно з повідомленням, процедура повинна була тривати з цієї дати до 19 червня.

Згідно з документом, проведення такої перевірки передбачене статтею законом про акціонерні товариства, статутом "Укрнафти" та положенням про ревізійну комісію компанії.

Статут компанії також передбачає обов'язкове надання всіх необхідних для перевірки документів.

Однак 26 травня членам комісії не дозволили увійти навіть у будівлю "Укрнафти", про що йдеться у листі Свіріна до голови правління компанії Пітера Ванхєкє.

"Зважаючи на вищевикладене, змушені повідомити про ситуацію, що склалася, Спостережну Раду ПАТ "Укрнафта". Також вимагаємо виконанням правлінням норм Закону України "Про акціонерні товариства" та Статуту Товариства щодо забезпечення доступу ревізійної комісії до адміністративного будинку ПАТ "Укрнафта" та надання інформації і документів, необхідних для проведення чергової перевірки фінансово-господарської діяльності Товариства за 2014 рік", – написав Свірін.

Як відомо, держава контролює 50%+1 акцію "Укрнафти", структури олігарха Ігоря Коломойського – 42%. Компанією досі керує менеджмент Коломойського.

29 травня повинне відбутися засідання наглядової ради "Укрнафти". Питання про зміну менеджменту на його порядок денний не винесене.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування