Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Росії потрапити за ґрати стане ще легше

Середа, 27 травня 2015, 05:15

Уряд РФ пропонує законодавчо розширити сферу застосування особливого порядку судочинства, поширивши цей механізм на більшість статей КК РФ.

Про це йдеться в повідомленні російського суспільно-політичного видання trud.ru.

У кабінетах влади РФ народився законопроект "Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу Російської Федерації". У ньому пропонується законодавчо розширити сферу застосування особливого порядку судочинства, поширивши цей механізм на більшість статей КК РФ.

Особливий порядок розгляду справ, пише видання, - це спрощена процедура, в ході якої вирок підсудному виноситься за одне засідання. Суд не досліджує докази, зібрані слідством, не запрошує свідків.

Обвинувачений, у свою чергу, погоджується зі слідством, визнає звинувачення в тому вигляді, в якому його сформулював слідчий і затвердив прокурор. У якості "пряника" підсудному пропонується більш м'який вирок, ніж при звичайному порядку розгляду справи: не більше 2/3 передбаченого по інкримінованої статті максимального терміну.

Робиться це, як пояснюють розробники законопроекту, для "зниження витрат коштів федерального бюджету, пов'язаних з розглядом справи по суті та викликами до суду учасників кримінального судочинства", а також для "значного скорочення термінів розгляду кримінальних справ судами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...