У Цюриху арештували високопосадовців FIFA

Середа, 27 травня 2015, 08:56

У Цюриху арештовано декількох високопоставлених чиновників FIFA за звинуваченням у корупції.

Про це пише The New York Times, повідомляє Champion.

Відзначається, що вони будуть екстрадованні зі Швейцарії до США.

Як повідомляє CNN, американська влада готується пред'явити звинувачення у справах про корупцію членам керівництва Міжнародної федерації футболу. Уточнюється, що звинувачення будуть пред'явлені щонайменше 14 чиновникам, пише Газета.Ru.

Арешти футбольних чиновників відбулися за три доби до початку щорічного конгресу FIFA, на якому, як очікується, Зеппа Блаттера мають обрати президентом організації на п'ятий термін поспіль.

Очікується, що позов на футбольних чиновників буде розглядатися у Федеральному суді Брукліна, пише РБК.

За інформацією WSJ, йдеться про 12 чиновників. Як відзначає CNN, серед звинувачуваних немає президента FIFA Зеппа Блаттера, однак у його відношенні також велося розслідування.

За інформацією слідства, в останні 20 років у FIFA була широко поширена корупція. Чиновники нібито отримували хабарі при розгляді заявок на проведення Чемпіонату світу, укладанні маркетингових угод і продажі прав на трансляції. Чиновників звинувачують у шахрайстві, вимаганні й відмиванні грошей.

Звинувачувані є членами виконавчого комітету FIFA.

У США вже кілька років розслідують корупцію в FIFA. Перелом у розслідуванні настав, коли із правоохоронцями погодився співпрацювати член FIFA від США Чарльз Блейзер, який записував свої розмови з іншими чиновниками організації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування