СБУ і Amnesty International домовилися розслідувати скарги щодо тортур

Середа, 27 травня 2015, 12:15

СБУ домовилася з Amnesty International про спільне розслідування усіх скарг громадян щодо неналежного поводження з ними.

Про це повідомив журналістам у середу в Києві глава СБУ Валентин Наливайченко, коментуючи результати своєї зустрічі з представниками Amnesty International.

"Ми домовилися, що по кожному випадку застосування тортур, незаконного ставлення до громадян України або інших держав має бути проведено спільне розслідування. Матеріали, якими володіє СБУ стосовно злочинів проти людяності, які вчиняють терористи, сепаратисти, громадяни України або інших держав будуть нами передані", - сказав глава СБУ.

Також за словами Наливайченко, СБУ і АІ домовилися провести спільне розслідування кожного випадку або скарги громадян, де є свідчення про порушення правил ведення допиту або затримання з боку українських правоохоронців, "незалежно від того чи це СБУ чи МВС, чи інші сили, які беруть участь в АТО".

Як повідомлялося у прес-релізі Amnesty International, правозахисники заявили, що на сході України обидві сторони конфлікту застосовують тортури до полонених. При чому більшість із найбільш жорстоких актів відбувається в неофіційних місцях утримання під вартою.

СБУ в свою чергу заявила, що не утримує полонених, а до затриманих за підозрою у вчиненні злочинів застосовує лише законні заходи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...