Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Один із творців фільму "Сім’я" про Кадирова - у лікарні, підозрюють отруєння

Середа, 27 травня 2015, 15:21

Російського тележурналіста й публіциста Володимира Кара-Мурзу (молодшого), причетного до створення фільму "Сім’я" про главу Чечні Рамазана Кадирова, госпіталізували.

Про це повідомили голова правління російського відділення Transparency International Олена Панфілова у Facebook і опозиційний російський політик Олексій Навальний у Twitter.

Діагнозу поки немає, але лікарі підозрюють у Кара-Мурзи отруєння, написав головний редактор "Ежедневного журнала" Олександр Риклін у Facebook

Батько госпіталізованого журналіста Володимира Мурза-Мурза (старший) розповів РИА Новости, що його син перебуває в реанімації Першої градської лікарні в Москві. Діагноз йому ще не поставили. Лікар сказав, що "пацієнт важкий".

Кара-Мурза-молодший знепритомнів 26 травня в Російському агентстві правової й судової інформації (РАПСІ). Його доправили в Науковий центр серцево-судинної хірургії імені Бакулева. Однак там стан Кара-Мурзи погіршувався, він почав впадати в кому – і його направили в лікарню імені Пирогова.

24 травня "Открытая Россия" Михайла Ходорковського виклала фільм про Кадирова "Сім’я". Володимир Кара-Мурза – один із тих, хто робив фільм.

Між тим, Рамзан Кадиров у своєму Інстаграм анонсував вихід фільму зі своєю участю за назвою "Хто не зрозумів, той зрозуміє".

Кадиров у фільмі "Кто не понял, тот поймет". Скріншот сторінки голови Чечні в Instagram

Політолог Станіслав Бєлковський на сайті "Открытой России" з приводу цього висловив думку, що Кадиров натякає на те, що готовий знищити всіх творців фільму 'Сім’я''.

"Без сумнівів, знятий сьогодні за дорученням Рамзана Кадирова ролик – це набір непрямих погроз усім творцям фільму "Сім’я", - написав він.

"Ясно, що ніякого голлівудського фільму немає, що весь цей ролик означає фактично одне: хто не зрозумів, що зі мною, Рамзаном, не можна зв'язуватися, – той незабаром це зрозуміє", - додав Бєлковський, який певен, що погроза адресована й Ходорковському.

Політолог зазначив, що "прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков транслює позицію байдужності: мовляв, ми фільму не бачили, і взагалі все це нас не обходить".

"Кадиров давно отримав від Кремля ліцензію на будь-які дії щодо своїх опонентів. І повний параліч розслідування відомого інциденту на Великому Москворецькому мосту (убивства Бориса Нємцова – ред.) великою мірою про це свідчить", - заявив Бєлковський.

На його думку, усі творці фільму "Сім’я" мають бути обачнішими, а "Кремлю… варто було б вжити додаткових заходів обережності щодо поведінки Рамзана Ахматовича Кадирова".

Кадр із фільму "Сім'я"

Напередодні російський опозиціонер Ілля Яшин заявив у Києві, що Кадирова треба допитати за підозрою в причетності до вбивства Нємцова.

Він зазначив, що Рамзан Кадиров звик вирішувати питання "силою" і становить загрозу, тоді як президент РФ Володимир Путін його всіляко заохочує. Яшин також порекомендував подивитися фільм "Сім’я" для розуміння ситуації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
15:02
У Львові затримали військового, який за хабар обіцяв відправити мобілізованого в тил
14:57
ЗМІ: Франція пропонує ЄС нові санкції для боротьби з російською дезінформацією
14:55
ВРП схвалила звільнення судді Тандира, який збив на смерть нацгвардійця 
Усі новини...