Справи проти чиновників FIFA стосуються Росії та Катару

Середа, 27 травня 2015, 16:05

Кримінальні справу проти чиновників FIFA порушено у зв'язку з вибором країн-господарок чемпіонату світу з футболу 2018 і 2022 років - Росії та Катару.

Про це повідомляє сайт швейцарської прокуратури.

"Офіс Генерального прокурора Швейцарії відкрив кримінальну справу проти невідомих осіб за підозрою у злочинній безгосподарності і у відмиванні грошей під час виборів господарів чемпіонату світу з футболу в 2018 і 2022 років", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в ході розслідування зі штаб-квартири FIFA у Цюріху сьогодні були вилучені деякі документи і дані в електронному вигляді.

У заяві прокуратури зазначається, що зібрані документи дозволять відкрити кримінальні справи не тільки в Швейцарії, але і за кордоном.

Також зазначається, що Федеральна кримінальна поліція проведе допит осіб, затриманих сьогодні у Цюріху, які брали участь в голосуванні за господарів ЧС-2018 та ЧС-2022 в якості членів виконавчого комітету ФІФА в 2010 році.

Чемпіонат світу-2018 рішенням FIFA був відданий Росії, а мундіаль-2022 передали Катару.

Сьогодні в Цюріху співробітниками ФБР були заарештовані дев'ять високопоставлених функціонерів ФІФА. Всі вони підозрюються в отриманні хабарів в особливо великих розмірах і можуть бути екстрадовані в США.

Арешти пройшли за два дні до виборів президента ФІФА, які повинні відбутися в п'ятницю, 29 травня.

Водночас, як повідомляє Guardian, міністра спорту Росії Віталія Мутка також викличуть на допит. Його прізвище числитьсячеред 10 членів виконкому FIFA, які будуть допитані слідчими органами Швейцарії у справі FIFA .

Раніше Мутко заявив, що арешти чиновників ФІФА не пов'язані із заявочними кампаніями чемпіонатів світу.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування