Глава Футбольної асоціації Англії закликав президента ФІФА піти у відставку

Четвер, 28 травня 2015, 06:45

Глава Футбольної асоціації Англії Грег Дайк закликав президента Міжнародної федерації футбольних асоціацій Йозефа Блаттера піти у відставку.

Про це Дайк заявив у прямому ефірі телеканалу ITV з Цюріха, де починається конгрес ФІФА, передає ТАСС.

"Те, що багато делегатів повинні сказати тут Блаттеру протягом найближчих двох днів - вам прийшов час піти", - сказав він.

"Не важливо, наберете ви необхідні голоси, ви повинні піти, бо до цієї організації не буде довіри, поки ви в ній", - сказав глава ФА.

Раніше переобрання Блаттера на пост глави ФІФА розцінювалося фактично як проста формальність.

Однак арешти 7 високопоставлених чиновників ФІФА, які були здійснені в середу в Цюріху швейцарською поліцією за запитом американської влади, поставили під удар 79-річного швейцарця, який очолює ФІФА з 1998 року.

Серед семи чиновників ФІФА, заарештованих в Цюріху за запитом влади США, числяться віце-президент, член виконкому ФІФА Джеффрі Уебб, віце-президент ФІФА Еухеніо Фігередо, член виконкому Едуардо Лі, директор з розвитку ФІФА Хуліо Роча, аташе президента Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну Костас Таккас, президент Федерації футболу Венесуели Рафаель Ескевель і член оргкомітету олімпійських футбольних турнірів Хосе Марія Марін.

Всього серед обвинувачених вказується 14 осіб.

Крім семи заарештованих звинувачення пред'явлені колишньому члену виконкому ФІФА Ніколасу Леосу, колишньому віце-президенту ФІФА Джеку Уорнеру.

На даний момент функціонери чекають рішення про екстрадицію в США.

Робота 65-го конгресу почнеться вранці в п'ятницю, основною подією цього дня стануть вибори президента ФІФА.

У прокуратурі Швейцарії заявили, що кримінальну справу проти чиновників ФІФА завели у зв'язку з вибором країн-господарок чемпіонату світу з футболу 2018 і 2022 років - Росії та Катару.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування