Компанія, яка зірвала поставки в Україну ліків від ВІЛ, ліквідується

Четвер, 28 травня 2015, 16:11

Компанія "Вектор Фарма", яка повинна до 19 червня поставити ліки для 30 тис. пацієнтів, хворих на ВІЛ/СНІД, ліквідується.

Про це йдеться в прес-релізі громадських та пацієнтських організацій з посиланням на дані Єдиного державного реєстру України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами юриста Центру протидії корупції Олени Щербань, цитованим прес-службою, такий крок може свідчити про те, що компанія не хоче виконувати зобов'язання перед урядом України за поставку ліків.

"Існує величезний ризик того, що держава не зможе не тільки домогтися поставки препаратів, але і повернути бюджетні кошти, які були виділені ще у грудні", – зазначила вона.

"Ми маємо інформацію від виробників препаратів про те, що "Вектор Фарма" не перерахувала ні копійки постачальнику, що робить неможливим постачання ліків в червні. Факт офіційної ліквідації компанії говорить про те, що сьогодні невідкладно на найвищому рівні потрібно вирішувати проблему перекриття цієї недостачі", – стверджує голова громадської організації "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД" Володимир Жовтяк.

Як відомо, прем'єр Арсеній Яценюк 27 травня доручив главі МВС Арсену Авакову знайти директора компанії "Вектор Фарма", яка в кінці 2014 року стала переможцем тендеру на поставку препаратів від ВІЛ/СНІД на 52,6 млн грн, але не виконала зобов'язання.

Як повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, контракт з постачальником передбачав можливість поставки протягом 180 днів. За його словами, згідно з договором з "Вектор Фарма", препарати повинні були бути поставлені до 19 червня. У той же час індійська компанія-виробник гроші за препарати не отримала.

За словами Квіташвілі, у міністерства залишаються препарати лише до кінця червня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування