Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд відмовився зобов'язати Кабмін люструвати Паскала

Четвер, 28 травня 2015, 17:43

Окружний адміністративний суд Києва відмовився зобов'язати уряд звільнити заступника міністра внутрішніх справ Василя Паскала в порядку виконання закону про люстрацію.

Про це у четвер повідомляє прес-служба суду.

Зазначається, що 27 травня 2015 року суд розглянув на відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції України з вимогою до Кабміну звільнити заступника глави МВС Василя Паскала.

Суд відмовив у задоволенні позовних вимог Громадської ради з питань люстрації при Мін'юсті.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції.

Як відомо, Люстраційний комітет направив позов до Окружного адмінсуду міста Києва з вимогою визнати протиправною бездіяльність Кабміну стосовно люстрації та неприйняття рішення про звільнення двох заступників міністра внутрішніх справ.

Йшлося про Віталія Сакала, який згодом таки подав у відставку, та Василя Паскала.

Паскал з листопада 2011 року обіймає посаду заступника начальника Департаменту кримінальної міліції МВС – начальника ГУКР, а з січня 2012 року – начальника Департаменту карного розшуку МВС.

Саме цей департамент, як зазначає Люстраційний комітет, звинувачують у переслідуванні євромайданівців, в тому числі Ігоря Луценка і Юрія Вербицького.

Також, як сказано у повідомленні комітету, самому Паскалу приписують погрози притягнути до кримінальної відповідальності активістів і фабрикування доказів у справі Павлюченків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування