Міліціонеру, що вбив у Костянтинівці пасажира, загрожує до 15 років в'язниці

Четвер, 28 травня 2015, 17:54

На Донеччині справу проти міліціонера, котрий застрелив на блокпосту у Костянтинівці громадянина, передали до суду. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Про це повідомили у прокуратурі Донецької області.

Прокуратура закінчила досудове розслідування у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ст.128 (необережне тяжке тілесне ушкодження) та ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України стосовно міліціонера, який вбив на блок-посту чоловіка.

Під час досудового розслідування встановлено, що наприкінці 2014 року помічник начальника Чутівського РВ УМВС України в Полтавській області прибув з відрядженням у Донецьку область з метою несення служби по охороні громадського порядку в районах проведення АТО та виконання завдань, визначених Законом України "Про боротьбу з тероризмом". 

17 грудня 2014 року правоохоронець ніс службу на блокпосту, розташованому у Костянтинівці Донецької області. Зупинивши один із автомобілів для перевірки документів, між правоохоронцем і пасажирами авто виник конфлікт. Міліціонер здійснив вистріл з автомату внаслідок чого водій отримав поранення, а пасажир автомобіля помер на місці. 

Після скоєного правоохоронцю деякий час вдавалося приховувати факт злочину. Проте, за клопотанням прокуратури Донеччини міліціонера було заарештовано.

Наразі обвинувальний акт направлено до суду. Відтак, правоохоронцю загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...