Російські диверсанти розповіли про що говорили з консулом РФ

П'ятниця, 29 травня 2015, 03:16

Затримані під Луганськом і звинувачені в тероризмі громадяни Росії Євген Єрофєєв і Олександр Александров кажуть, що "Росія їх не забула" і "допомагатиме".

Про це затримані розповіли в інтерв'ю "Новій газеті".

Зокрема, Александров розповів, що питав консула про "своє несподіване звільнення". "Він ніяк не зміг прокоментувати це. Сказав, що уточнить [в Міністерстві оборони РФ]. З приводу обміну [сказав], що ведуться переговори. І поки ми перебуваємо під слідством, ні про який обмін мови йти не може ", - розповів він.

"Сказав, щоб ми не переживали, Росія про нас не забула. Що Росія допомагатиме нам, і навіть якщо нас посадять, це буде ненадовго ", - переказав він свою розмову з консулом.

Александров також позаздрив українським солдатам, тому як вони повертаються, як їх зустрічають, порівнюючи з тим, як вчинила з ними Росія.

"Але Батьківщина - це не державний якийсь лад чи державні лідери. Це рідні люди, друзі, просто співгромадяни, рідні місця. А держава просто не зовсім красиво чинить, [коли] відмовляється. Тим більше ще залучає до цього членів сім'ї, дорогих людей. Не зовсім по-людськи виходить ... ", - сказав він.

Єрофєєв розповів, що не запитував у консула, чому звільнений з лав Російської армії. "Ну не було ніякого сенсу навіть це питати. Я більше цікавився сім'єю. Про подальше моє тут перебування. І трішки іншими питаннями, пов'язаними з тим місцем, де я колись працював. Ну, ти зрозумів ", - наводить видання слова свого співрозмовника.

Він додав, що консул записав ті питання, на які не зміг оперативно відповісти, і "обіцяв через пару днів під'їхати, відповісти на них якимось чином". "Основне, звичайно, питання - це з приводу моєї сім'ї. Ну і з приводу моєї статті, яка мені інкримінується, - тероризм ", - уточнив Єврофєєв.

Як відомо, 26 травня Російський консул відвідав затриманих Службою безпеки України двох росіян, які перебувають у військовому шпиталі в Києві.

Раніше повідомлялось, що 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецназівців зі складу диверсійно-розвідувальної групи - Олександра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва.

У результаті зіткнення один український військовий загинув, троє отримали поранення. Один із затриманих був поранений в руку, інший - в ногу.

Затримані були переведені в Київ в Головний клінічний госпіталь Міноборони.

Міноборони Росії заявило, що зазначені громадяни проходили військову службу, але діючими військовими не є.

19 травня СБУ оприлюднила свідчення російських військових. Тоді ж затриманим оголосили підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР". 

22 травня український суд дозволив тримати під вартою російських військовослужбовців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News