США звернула увагу світової спільноти на людські втрати від агресії РФ в Україні

П'ятниця, 29 травня 2015, 03:29

Американська делегація в ОБСЄ звернула увагу світової спільноти на жахливі людські втрати на територіях, окупованих російськими ставлениками на сході України.

З відповідною заявою під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні звернувся постійний представник США Данієль Байєр, передає Укрінформ.

"Ми маємо докази того, що російська агресія завдає величезних людських втрат", - наголосив американський представник.

Він підкреслив: жителі територій, що знаходяться під контролем ставлеників Росії, не мають доступу до медичної допомоги, чистої води, їжі, а діти позбавлені можливості відвідувати школу. "Щотижневий звіт Спеціальної моніторингової місії зазначає, що жителі так званої "ЛНР" скаржилися на відсутність основних послуг та нездатність так званої "ЛНР" відстоювати верховенство права в районах, які перебувають під її контролем", - зазначив він.

Байєр нагадав, що, за даними ООН, понад 5 млн людей в Україні потребують допомоги, в тому числі понад 1,2 млн внутрішньо переміщених осіб.

Він також звернув увагу, що станом на 19 травня план гуманітарної допомоги ООН в Україні отримав близько $81 млн. Це становить лише 26% відсотків від $316 млн, про необхідність яких йшлося у зверненні ООН.

"Ми закликаємо країни-донори розглянути можливість додаткових внесків", - наголосив Байєр. Він додав, що Сполучені Штати днями оголосили про виділення додаткових $18 млн допомоги для постраждалих від конфлікту на сході України та спробі анексії Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...