Фіскальна служба вимагає звільнити керівника "Укрнафти"

П'ятниця, 29 травня 2015, 10:41

Державна фіскальна служба звернулася до керівника "Нафтогазу" Андрія Коболєва з проханням звільнити керівника "Укрнафти" Пітера Ванхеке через відмову сплачувати податки компанії.

Відповідний лист є у розпорядженні "Української правди".

"Міжрегіональне головне управління ДФС – Центральний офіс з обслуговування великих платників повторно звертається до Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", до сфери управління якої належить ПАТ "Укрнафта" … з поданням про розірвання трудового договору (контракту) з керівником зазначеного підприємства", – йдеться у документі.

Згідно з листом, станом на 28 травня податковий борг, який виник у зв'язку з несплатою підприємством самостійно задекларованих грошових зобов'язань у сумі 5 млрд 110 млн гривень, однак керівництво "Укрнафти" перешкоджає діям податківців і продовжує накопичувати борг.

Клацніть для збільшення
Клацніть для збільшення

У листі нагадали, що розірвання контракту за таких умов передбачене Трудовим кодексом.

Як відомо, у четвер джерела "Української правди" у Державній фіскальній службі повідомили, що рентний борг "Укрнафти" досягнув 5,5 млрд гривень. Таку ж цифру назвав заступник голови "Нафтогазу" Андрій Пасішник.

"Укрнафта" наразі контролюється менеджментом олігарха Ігоря Коломойського.

У п'ятницю має відбутися засідання Наглядової ради "Укрнафти", проте питання зміни менеджменту на порядок денний не винесено.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування