Консул РФ назвав російських ГРУшників найманцями "ЛНР" - адвокат

П'ятниця, 29 травня 2015, 12:19

Росія вважає Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва "найманцями" та "поліцейськими ЛНР".

Таку офіційну позицію Росії озвучив консул РФ Олексій Грубий на зустрічі з адвокатами затриманих росіян – Костянтином Кравчуком та Оксаною Соколовською, повідомляє ТСН.

За словами захисника Александрова, зустріч з консулом відбулась 28 травня.

"Наразі офіційна позиція Росії, зі слів Грубого, така, що ці військовослужбовці, у яких в грудні 2014 року сплив термін контракту (з армією - ред.), - найманці та нічого спільного з російською армією не мають", - повідомив Кравчук.

Водночас, за його словами, консул зауважив, що Росія робить усе, аби не допустити виходу таких "найманців" за межі так званих "ЛНР" та "ДНР".

Крім того як розповіли адвокати, Грубий запевнив, що пообіцяв зробити все можливе, аби родичі приїхали до Києва та переконались, що на заарештованих не чиниться жодний тиск, що їх не піддають тортурам, а навпаки - утримують у гідних умовах та забезпечують необхідне лікування.

Адвокат Кравчук розповів, що після цієї зустрічі вони з Соколовською відвідали своїх підзахисних і розповіли, що Росія офіційно називає їх "найманцями" та "поліцейськими ЛНР".

Військовослужбовці були обурені такою позицією своєї держави і запевнили, що це не правда.

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя на Луганщині військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецназівців зі складу диверсійно-розвідувальної групи - Олександра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва.

У результаті зіткнення один український військовий загинув, троє отримали поранення.

Один із затриманих росіян був поранений в руку, інший - в ногу.

Затримані були переведені в Київ в Головний клінічний госпіталь Міноборони.

Міноборони Росії заявило, що зазначені громадяни проходили військову службу, але діючими військовими не є.

19 травня СБУ оприлюднила свідчення російських військових. Тоді ж затриманим оголосили підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР". 

Один з військових РФ - Олександр Алєксандровсержант з третьої бригади спецназу в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Чоловік розповів про те, що група базувалася в Луганську, а сам він приїхав в Україну захищати область.

Александров назвав прізвища всіх членів їхньої групи, а також повідомив, що в Україну вони зайшли  26 березня у складі 2-го батальйону в кількості 220 осіб.

Другий - капітан Євген Єрофєєв родом з Куйбишева.

В інтерв’ю російській "Новой газете" Алєксандров заявив, що Росія від них фактично відмовляється.

"А у нас так цікаво виходить. З дитинства вчать патріотизму і любові до батьківщини ... <…> А держава просто не зовсім красиво чинить, [коли] відмовляється. Тим більше ще залучає до цього членів сім'ї, дорогих людей. Не зовсім по-людськи виходить ...", - сказав він, маючи на увазі інтерв'ю своєї дружини на російському ТБ, в якому вона заявила, що він звільнився із армії. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News