Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коломойський на засіданні "Укрнафти" обзиває Абромавичуса і виганяє учасників

П'ятниця, 29 травня 2015, 16:18

На засіданні наглядової ради "Укрнафти" олігарх Ігор Коломойський обізвав главу Мінекономіки Айвараса Абромавичуса та виганяв присутніх із засідання.

Про це у своєму Twitter пише депутат "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм, який присутній на засіданні.

Спершу Коломойський заявив, що Абромавичус "некомпетентний" і "не розбирається в питанні".

"Мінекономіки некомпетентне. Я акціонер цієї компанії і мені все одно, звідки привезли цю мавпу - з Литви чи звідки", - заявив Коломойський.

Крім цього, Коломойський вступив у суперечку з членом наглядової ради Петром Столяром з приводу аукціонної комісії та заниження цін на газовий конденсат.

Перед цим Столяр намагався з'ясувати у голови правління компанії Пітера Ванхеке, чому "Укрнафта" продавала газовий конденсат за заниженими цінами.

Але Коломойський "порадив" йому захищати "свого акціонера, а не аукціонну комісію!"

"Ви що, рамси поплутали?!", - обурився олігарх.

Виконавчому директору "Нафтогазу" Андрію Пасішнику Коломойський напророкував тюремне ув'язнення.

"А ви в аукціонній комісії працюєте? То вас посадять, як Юлію Володимирівну (Тимошенко – ред.)! І чотирма роками не обійдетеся", - сказав Коломойський.

Після цього олігарх взагалі зажадав, щоб Пасішник залишив засідання.

"Нехай піде Пасішник. Він же не член Наглядової ради. Ти чия людина: Кононенка, Єремєєва чи Фірташа?", - випитував Коломойський.

Як відомо, за ініціативи Абромавичуса у грудні 2014 року був змінений склад Аукціонного комітету, що займається продажем нафти, яку видобуває "Укрнафта".

Після цього лояльне до Коломойського керівництво "Укрнафти" зривало два аукціони з продажу нафти, ціну на яку новий склад АК значно підняв.

Тоді "Укрнафта" продала на аукціоні лише нафту, видобуту у лютому, а на запит Абромавичуса, де поділась січнева нафта, заявила, що її продали на аукціоні у грудні, який провели ще до змін в АК.

Як стверджували ЗМІ та чиновники, на попередніх аукціонах "Укрнафта" занижувала ціну на видобуту нафту і продавала її структурам Коломойського.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування