Польський експерт: війна – це не аргумент, щоб не робити реформи

П'ятниця, 29 травня 2015, 18:23

Польський політик і економіст Лешек Бальцерович вважає, що військові дії на сході України не можуть бути приводом не проводити реформ у країні.

Пр оце сказав він під час відкритої дискусії з експертами Реанімаційного пакета реформ, представниками уряду і парламенту у кризовому Українському медіа-центрі в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Війна – це не аргумент, щоб не робити реформ, а аргумент робити їх швидше", - Бальцерович.

Він зазначив, що ситуація в Україні не така погана, оскільки що більше проблем, то краще, оскільки багато чого можна змінити й покращити.

Ідеолог польських реформ вважає, що українській економіці потрібне постійне швидке зростання, яке можна створити за рахунок зменшення частки державного сектора в економіці, підвищення конкуренції та стабільних позитивних законів.

Бальцерович провів паралелі між Україною та Польщею, в якій, за його словами, також було значне падіння виробництва, великий зовнішній борг і субсидії населенню з держбюджету, проте всі ці проблеми було вирішено, і Польща показала великий прогрес у розвитку, який здивував багатьох політиків у західних країнах.

"У вас великі проблеми, але це означає, що у вас великі можливості", - запевнив він українських політиків і чиновників.

Польський політик також наголосив на необхідності комунікації з боку уряду з опонентами, оскільки під час проведення реформ опоненти будуть обов'язково.

***Бальцерович - організатор та ідейний натхненник економічних реформ у Польщі (так званої шокової терапії або Плану Бальцеровича) - прискореного переходу країни з плановою економікою до країни з ринковим господарством. Був віце-прем'єром Польщі, міністром фінансів, директором Національного банку Польщі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування