Голова ОБСЄ занепокоєний забороненою зброєю на Донбасі

Неділя, 3 травня 2015, 20:03

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич засудив порушення режиму припинення вогню на лінії конфлікту у східній Україні останніми днями і занепокоєний використанням важкого озброєння.

Про це він заявив, коментуючи ситуацію на Донбасі останніми днями, повідомляє прес-служба ОБСЄ.

Так він висловив занепокоєння використанням забороненого важкого озброєння так само як і збільшення інтенсивності навколо Донецька та Широкиного.

Він ще раз закликав всі сторони поважати режим припинення вогню, припинити всі військові дії та впроваджувати всі пункти мінських угод, включаючи відведення важкого озброєння.

"В цей момент дуже важливо для політичного процесу набрати обертів та закликати всі сторони докласти всіх зусиль в цьому напрямку", - зазначив Дачич.

Він також висловив підтримку діям СММ ОБСЄ та підкреслив важливість безпеки для інспекторів місії, згадавши останні інциденти 1-2 травня.

"Рішення направити місію в Україну було підтримано 57 країнами-членами. Інспектори мають отримувати безперешкодний доступ з гарантіями безпеки та без втручання у їхню важливу роботу", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News