В РФ заявили, що мають "чорний список" і на США, але ті "поводяться адекватніше"

Субота, 30 травня 2015, 20:53

Обмеження на в'їзд в РФ для представників деяких країн ЄС були введені виключно в якості відповіді на дії ЄС - "у відповідь на санкційну кампанію, яку розв'язали щодо Росії деякі держави Євросоюзу на чолі з Німеччиною".

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в МЗС Росії.

Згідно з повідомленням, в МЗС РФ підтвердили, що до країн ЄС спрямовано список осіб, яким заборонено в'їзд до РФ, проте в МЗС не хотіли б коментувати його по персоналіях.

"Вони (списки) були передані нашим європейським партнерам у довірчій формі, і їх публікація залишається на совісті відповідних країн", - зазначило джерело.

При цьому, за словами джерела, США в ситуації з взаємними "чорними списками" поводяться адекватніше, ніж країни ЄС.

"Аналогічний список існує і щодо громадян США, однак треба відзначити, що в цьому випадку наші американські партнери поводяться конструктивніше, ніж європейські", - заявило джерело.

Раніше у представництві ЄС в Москві підтвердили отримання від МЗС РФ списку громадян європейських країн, яким заборонили в'їзд до Росії, повідомляє Інтерфакс.

Прес-секретар представництва Сорен Ліборіус повідомив, що російський МЗС заборонив публікувати цей документ.

"Такий список з 89 громадян ЄС поступив до нас у четвер (28 травня). Нам передали цей список з 89 громадян ЄС, і було сказано, що це не для публікації ", - сказав Ліборіус.

Він також додав, що в документі не названо причини, за якими зазначеним громадянам заборонили в'їзд до Росії. Також, за словами Ліборіуса, нічого не сказано про юридичні деталі включення європейців до списку. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування