На Луганщині на фугасі підірвалася БРДМ, 2 армійців загинули

Понеділок, 4 травня 2015, 10:11

3 травня на Луганщині підірвалася бойова розвідувально-дозорна машина (БРДМ) Збройних сил України на закладеному на ґрунтовій дорозі фугасі.

Це сталося близько 16-ї години біля с. Катеринівка Попаснянського району, повідомляє керівник Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль на своєму сайті 4 травня.

На місці загинули двоє військових (30 та 40 років), ще троє отримали поранення й госпіталізовані.

Катеринівка – останнє село на Луганщині, офіційно приєднане до контрольованої Україною території, зазначає Москаль.

Воно знаходиться за лінією розмежування вогню, за крайнім українським блокпостом, тому вночі сюди періодично заходять бойовики, яких бачать місцеві селяни. "Видно, одна з диверсійно-розвідувальних груп встановила напередодні фугас і привела в дію, коли поряд проїжджала українська БРДМ", - припускає голова ОДА.

"Я приїздив у Катеринівку місяць тому – 5 квітня, щоб прийняти рішення про її офіційне приєднання до контрольованої Україної території. І супроводжувала нашу делегацію БРДМ із крайнього українського блокпосту", - зазначає Москаль.

БРДМ, що супроводжувала Геннадія Москаля в Катеринівку

"Військові самі зголосилися поїхати з нами, знаючи, що в село можуть зайти бойовики. Нас вони тоді захистили, а себе, на жаль, зараз не вберегли. Вічна пам'ять хлопцям, вони загинули смертю героїв, захищаючи суверенітет України!", - додає він.

За даними ГУ МВС у Луганській області, загинули військовослужбовці 1975 і 1985 років народження, поранено й госпіталізовано до Артемовська військовослужбовців 1977, 1982, 1987 р. н.

Дані про вибух внесено в ЄРДР і кваліфіковано за ст. 258 КК України "Терористичний акт".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування