МЗС про продовження арешту Савченко: це виходить за межі моралі

Вівторок, 5 травня 2015, 22:54

Міністерство закордонних справ України обурене рішенням російських слідчих продовжити терміни слідства у справі української льотчиці і депутата Надії Савченко ще на півроку.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Такий крок російської влади виходить за елементарні межі моралі, гуманності та справедливості. Він є черговим свідченням відсутності будь-яких доказів на підтвердження абсурдних та безпідставних звинувачень проти Надії", – сказано у повідомленні.

У відомстві додали, що Росія послідовно демонструє неготовність виконувати взяті на себе зобов’язання згідно з мінськими домовленостями і забезпечити звільнення та обмін заручників за принципом "всіх-на-всіх", а також ігнорує численні заклики міжнародного співтовариства звільнити Савченко і інших заручників.

Також МЗС нагадало, що Росія нехтує тим фактом, що Савченко наділена міжнародним імунітетом як член української делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи. 

"Україна рішуче закликає Російську Федерацію звільнити Героя України та інших політичних заручників, а також забезпечити повну реалізацію решти взятих на себе у Мінську зобов’язань", – заявили у відомстві.

Як відомо, звільнити Савченко раніше також закликав Держдепартамент США.

У вівторок слідство у справі Савченко продовжили ще на півроку – до листопада.

Савченко була викрадена луганськими бойовиками і вивезена у Росію у червні минулого року. З того часу вона утримується у тюрмах за звинуваченнями у причетності до вбивства російських журналістів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування