Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримські татари просять дозволити їм мітинг вшанування жертв депортації

Середа, 6 травня 2015, 12:39

Меджліс кримськотатарського народу подав міській владі Сімферополя повідомлення про проведення Всекримського жалобного мітингу на спомин про жертв геноциду кримськотатарського народу - депортації 18 травня 1944 року.

У документі, направленому до Сімферопольської міськадміністрації, місцем проведення акції, присвяченій 71-м роковинам із дня депортації кримських татар, планується майданчик від території Кримського республіканського Палацу культури профспілок у пішохідній зоні, розташованій уздовж вул. Київської до річки Салгир.

Початок жалобного мітингу заплановано на 13:00, закінчення - о 15:00. Передбачувана кількість учасників заходу - 5000 людей. Під час жалобного мітингу передбачається використання лише кримськотатарської національної символіки.

"У разі неможливості з об'єктивних причин проведення жалобного мітингу у зазначеному місці, згідно з повідомленням, меджліс кримськотатарського народу розгляне обґрунтовану пропозицію влади про зміну місця проведення запланованого заходу", - йдеться в документі.

Рішення щодо проведення в Криму меморіальних заходів, присвячених пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу - депортації 18 травня 1944 року було, ухвалено 3 травня цього року на черговому засіданні меджлісу.

Крім того, меджліс доручив регіональним меджлісам спільно з кримськотатарськими громадськими організаціями звернутися у встановлені терміни із заявами щодо проведення 18 травня 2015 року в районних центрах, селищах і містах Криму біля місць встановлення пам'ятних каменів і пам'ятників жертвам депортації жалобних мітингів і молебнів, а також інших передбачених для проведення масових заходів місцях. Акції в регіонах півострова пропонується провести з 8:00 до 10:00.

Як повідомлялося, минулого року самопроголошена влада Криму не дозволила кримським татарам провести традиційний Всекримський жалобний мітинг до 70-річчя депортації на площі Леніна в Сімферополі.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...