В Амурській області поставили пам'ятник зеленим чоловічкам

Середа, 6 травня 2015, 14:57

У Білогірську Амурської області 6 травня відкрили пам'ятник так званим "ввічливим людям", позначення яких з'явилося при окупації Криму.

За задумом авторів композиції, має символізувати відроджений російський патріотизм, повідомляє Газета.Ру.

Пам'ятник поставили на центральній площі Білогірська Амурської області.

Фігура солдата в натуральну величину (висотою 1 метр80 см) відтворена з відомою репортажної фотографії: військовий у повній екіпіровці і в масці, з автоматом напереваги, тримає в руках кота.

 

Саме таким образ горезвісного добре озброєної "ввічливого людини" представляється меру Білогірська Станіславу Мелюкова, який і ініціював весь проект.

Скульптуру у 400 кг доставили в Білогірськ з Касли (Челябінська область) 29 квітня. Монтаж фігури здійснювався в рекордно короткі терміни. Проект ускладнювало те, що, за задумом, фігура не повинна стояти на постаменті.

На питання, а чи не занадто поквапилися керівники Білогірська з пам'ятником настільки неоднозначним подіям, в мерії відповідають, що справа не в подіях, а в патріотизмі.

Як відомо, російський президент всю окупацію Криму відхрещувався від наявності російських солдатів на півострові, заявляючи, що українські військові частини блокує місцева самооборона, яка купила обмундирування в військторгах.

Вcі фото Белогорск.рф

Лише через рік після окупації Путін зізнався, що це була заздалегідь спланована спецоперація РФ. І це були російські солдати без відзнак на формі.

Синонімом інтернет-мему "ввічливі люди" також була назва "зелені чоловічки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News