Бойовики стягують до лінії зіткнення навчених російських найманців - штаб

Середа, 6 травня 2015, 16:52

Бойовики в останні дні проводять ротацію підрозділів незаконних збройних формувань, до лінії зіткнення перекидають більш підготовлених найманців з Росії.

Про це заявив заступник керівника АТО полковник Сергій Галушко на брифінгу в середу в Краматорську, передає Інтерфакс-Україна.

Зокрема, за його словами, бойовики перекидають найманців у район Широкиного.

"За кілька минулих діб ми фіксуємо, що триває ротація на більш підготовлені, більш навчені підрозділи найманців з Росії. Однакова форма російського зразка без розпізнавальних знаків і зовсім інший рівень підготовки та керованості. Ось така тенденція досі актуальна. Схожа картина, пов'язана з перекиданням ближче до лінії зіткнення, спостерігається й на інших ділянках, в інших секторах", - сказав він.

При цьому Галушко зазначив, що проводиться комплекс заходів з керівним складом оперативного рівня, командуванням так званих корпусів, командирами бригад. "Їх зібрали в Ростові та з ними відпрацьовують заходи оперативної бойової підготовки, штабні ігри, ігри на макетах місцевості", - заявив він.

З командирами підрозділів тактичного рівня, батальйонів, за його словами, безпосередньо в районах їх дислокації відпрацьовують збір за тривогою, формування колон, рекогносціювання маршрутів висунення і, відповідно, районів їх розгортання ближче до лінії переднього краю.

"Ось такі основні тенденції, які свідчать про "намір" бойовиків дотримуватися Мінських угод", - зазначив Галушко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування