Бойовики продовжують використовувати "Гради" - заява СЦКК

Понеділок, 1 червня 2015, 13:28

На Донбасі бойовики й далі використовують заборонене Мінськими домовленостями озброєння, зокрема - "Гради".

Про це йдеться у заяві Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, повідомляє прес-центр АТО.

"СЦКК фіксує численні випадки порушення Мінських домовленостей незаконними збройними формуваннями окремих районів Донецької та Луганської областей, а саме застосування бойовиками реактивних систем залпового вогню", - йдеться  у документі.

Так, у травні спостерігачі СЦКК зафіксували 5 таких випадків, у тому числі по населених пунктах, де немає позицій Збройних сил України.

"2 травня бойовики з м. Донецьк обстріляли 120 реактивними снарядами н.п. Авдіївка. 3 травня з н.п. Фрунзе було випущено 10 реактивних снарядів по н.п. Кримське. 27 травня з н.п. Мичурино 40 реактивними снарядами був обстріляний н.п. Старогнатівка. 28 травня НЗФ з н.п. Молодіжне обстріляли 20 реактивними снарядами н.п. Березове", - уточнили в СЦКК.

"Ці дії є грубим порушенням Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей. Після завершення 7 березня відведення важких озброєнь ЗС України, що підтвердили представники СММ  ОБСЄ, українська сторона жодного разу не застосовувала РСЗО", - заявив очільник української сторони СЦКК генерал-майор Андрій Таран.

Представникам СММ ОБСЄ було надано задокументовані факти застосування бойовиками ОРДО та ОРЛО  (окремі райони Донецької та Луганської областей) реактивних систем залпового вогню.

Виявлені рештки снарядів після обстрілів н.п. Старогнатівка з РСЗО. Усі фото - прес-центру АТО.
 
 
 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування