Аброськін: Про підозру оголошено 313 пособникам терористів

Понеділок, 1 червня 2015, 20:32

З початку 2015 року про підозру оголошено 313 активним учасникам бандформувань та пособникам терористів.

Про це заявив начальник ГУМВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін на прес-конференції, присвяченій підсумкам діяльності міліції Донеччини за 5 місяців.

За словами Аброськіна, 268 особам оглошено підозру за ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань", 45 особам - за ст. 258-3 "Створення терористичної групи чи терористичної організації" Кримінального кодексу України.

"Фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі", - зазначив глава облУМВС.

Також, за його словами, у поточному році на території Донецької області зареєстровано 13 885 кримінальних правопорушень, у тому числі 5 984 тяжких та особливо тяжких.

За словами Аброськіна, співробітниками міліції з незаконного обігу вилучено 163 одиниці вогнепальної зброї (кулемети, автомати, карабіни, гвинтівки, пістолети, револьвери, атипова зброя), 52 939 боєприпасів (гранатомети, гранати, патрони, вибухові пристрої, міни, снаряди, підривники і ін.), а також понад 50 кг вибухових речовин.

"Відкрито 438 кримінальних проваджень за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами", - повідомив глава облуправління МВС.

Крім того з початку року зареєстровано 218 розбійних нападів, розкрито - 59.

"Збільшення цього виду правопорушень пов'язано з тим, що міліція реєструє також розбійні напади, вчинені на тимчасово окупованих територіях. З початку року зафіксовано 71 такий злочин. Це ж стосується і угонів автотранспорту, яких скоєно всього 382, з яких 165 - у зоні окупації, - зазначив Аброськін.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування