До гасіння пожежі під Києвом залучать пожежні танки

Середа, 10 червня 2015, 11:08

До гасіння пожежі на нафтобазі під Васильковом у Київській області залучать пожежні танки.

Про це на брифінгу на місці подій повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє прес-служба МВС.

"На ранковому засіданні ми прийняли рішення задіяти пожежні танки. Це полегшить підхід і роботу рятувальників", – заявив Аваков.

У свою чергу голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін повідомив, що продовжується вигорання 6 цистерн і приводів для паніки немає.

За його словами, до гасіння пожежі залучено 45 одиниць техніки, у тому числі і пожежний потяг, та 300 людей особового складу. Також створений резерв з 200 осіб і 21 одиниці техніки.

Чечоткін додав, що наразі на сьогоднішній день постраждали 12 осіб: шість рятувальників і шість залізничників. З одним з членів екіпажу пожежного поїзда немає зв'язку, зараз він вважається зниклим безвісти.

Пожежний танк – гусенична пожежна машина, створена на основі танка Т-64 інженерами Харківського бронетанкового ремонтного заводу в 2010 році.

Фото: Укрспецекспорт

Основною сферою застосування пожежних танків є ліквідація полум'я в місцях з утрудненим доступом і на складах боєприпасів.

ГПМ-64 захищений з усіх боків від попадання осколків, що виключає можливість ураження екіпажу або пошкодження ємності для води. Пожежний танк здатний не тільки доставляти воду до місця загоряння, але й автоматично гасити пожежі.

На даху танка встановлений спеціальний водомет, дальності подачі водяного струменя становить 100 метрів, площа гасіння від 200 до 250 квадратних метрів.

Внаслідок пожежі загинули чотири людини: один працівник нафтобази і троє пожежників. Травмовано ще 14 осіб, ще двоє вважаються безвісти зниклими.

Міський голова Києва Віталій Кличко закликав киян здавати кров для постраждалих від пожежі під Васильковом.

Через пожежу 9 червня евакуювали людей із 2-кілометрової зони від лінії пожежі. А в Києві через горіння вміст шкідливих речовин у повітрі перевищив допустимі норми.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...