Представник Порошенка "взяв паузу" через скандал в Антикорупційному агентстві

Середа, 10 червня 2015, 17:22

Представник президента в комісії з обрання членів антикорупційного агентства Олександр Данилюк "бере паузу" і не працюватиме, поки не вирішиться скандал навколо формування її складу.

Про це він заявив в коментарі "Українській правді".

"Зараз піднявся скандал, і нам здається, щоб необхідно це питання якось урегулювати. Інакше буде дискредитація цього процесу від самого початку. Спершу це питання має бути врегульоване, а вже після цього ми будемо брати участь" – сказав Данилюк.

За його словами, він мав з цього приводу роботу з президентом.

"Мене делегував президент, я йому повідомив, що є така ситуація. І було прийнято таке рішення. Я б не сказав, що ми просто відмовляємось, але це в інтересах усіх - вирішити зараз усі питання", - розповів Данилюк.

Він пояснив, що зараз чекає або рішення суду за позовом активістів щодо фальсифікації відбору членів конкурсної комісії, або роботи депутатської групи.

"Коли хоч щось із цього буде зрозуміло: чи суд прийняв до розгляду позов, як швидко запрацює робоча група - тоді ми будемо приймати рішення щодо нашої участі", - заявив представник президента.

"Якщо звинувачення підтвердяться, то я навіть не знаю, які рішення приймати. Як мінімум нові вибори. Якщо ж все було правильно, то комісія має працювати у тому ж складі, який є зараз", - додав він.

Як відомо, 5 червня Кабмін затвердив склад конкурсної комісії, яка має відібрати членів новостворюваного Нацагенства з питань запобігання корупції.

При цьому, як заявляють активісти, були грубі порушення процедури і "громадську" квоту заповнювали організації, які не мають стосунку до боротьби з корупцією.

При цьому уряд схвалив склад комісії навіть без представника Верховної Ради, який має бути в комісії.

Активісти вимагають скасувати розпорядження Кабміну і провести новий відбір до конкурсної комісії.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування