Нацрада продовжила ліцензію "Інтеру" ще на 7 років

Четвер, 11 червня 2015, 12:19

Національна рада з питань ТБ і радіомовлення в четвер продовжила ліцензію на аналогове ефірне мовлення.

Про це повідомляє кореспондент "Економічної правди".

Ліцензія була продовжена ще на 7 років до 2022 року. Згідно із нею, "Інтер" отримав право продовжити мовлення на своїй мережі, що складається з 389 каналів зв'язку на 24 години на добу.

Нагадаємо, на попередніх засіданнях регулятор не зміг продовжити каналу ліцензію у зв'язку з тим, що отримав звернення від народних депутатів. У них містився ряд додаткових обставин, які нібито свідчили про те, що стара ліцензія "Інтера" від 2001 року раніше продовжувалася з істотними порушеннями законодавства в 2007 і 2011 роках.

Однак, юрслужба Нацради, вивчивши їх, порахувала, що вони не повинні впливати на питання продовження ліцензії. На засіданні член Нацради Григорій Шверк заявив, що всі документи і обставини вивчалися дуже ретельно, аж до протоколів засідань.

За його словами, у депутатів, звичайно, свого часу були причини, щоб звернутися і звернути увагу на порушення регулятора, коли він переоформляв ліцензію телеканалу раніше. Але вчасно це ніхто не зробив.

В ході засідання голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що на сьогодні також призначено перше засідання суду за позовом супутникового дитячого каналу "Малятко ТВ".

У розпорядженні ЕП є копія ухвали Окружного адміністративного суду про початок виробництва за цим позовом.

В ньому супутниковий телеканал просить суд заборонити регулятору продовжити ліцензію "Інтера" і зобов'язати оголосити новий конкурс на звільнені частоти.

На першому засіданні суду, яке відбудеться сьогодні, будуть розглянуто клопотання "Малятко ТВ" про застосування забезпечувальних заходів - заборону Нацраді розглядати питання про продовження ліцензії "Інтера", поки триває суд.

"Дивно, що інші телеканали, які знають про те, що при ліцензуванні телеканалу" Інтер "відбувалися такі грубі порушення, теж не звернулися до суду", - заявив власник телеканалу "Малятко ТВ" Володимир Кметик.

Він звинувачує великі канали в картельній змові і в зв'язку з цим їх бездіяльності в питанні стосовно "Інтера".

Нагадаємо, своє перше попередження від 15 січня "Інтер" оскаржив у суді. У січні Нацрада вирішила, що канал допустив порушення при трансляції новорічних шоу.

6 лютого Київський адміністративний суд в якості забезпечення позову вже призупинив дію санкції.

А 26 лютого апеляційний суд за інформацією ЕП прийняв до розгляду скаргу Нацради на це рішення.

Телеканал "Інтер" раніше заявляв, що бачить в діях членів Нацради політику рейдерства влади. Канал також повідомляв, що готує звернення до Генеральної прокуратури України.

Економічна правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування