Унаслідок пожежі на нафтобазі загинуло 5 людей - Турчинов

Четвер, 11 червня 2015, 18:47

Унаслідок пожежі на нафтобазі на Київщині загинуло 5 осіб.

Про це сказав секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

Він зазначив, що "троє рятівників загинули під час виконання своїх обов'язків".  "Водночас, під час пожежі загинуло п'ять осіб", - додав він.

При цьому він не уточнив, ким були двоє інших загиблих (раніше повідомлялося про загиблого співробітника нафтобази - УП).

Секретар РНБО наголосив, що боротьба з пожежею виявила надзвичайно низьке технічне оснащення пожежників - відсутність сучасних засобів захисту та гасіння. 

Окрім того, Турчинов зауважив щодо незаконності будівництва нафтобази оточенням Януковича "безпосередньо за парканом військової частини, щоб безкоштовно використовувати логістичну інфраструктуру, побудовану військовими".

"Зараз вже можна говорити, що на території військової частини, що обслуговувала Васильківський військовий аеродром, зберігався великий арсенал боєприпасів значної потужності", - зазначив Олександр Турчинов.

Він також повідомив, що військові змогли захистити склади від вогню, що палав лише в десятках метрів, "змогли вивезти весь небезпечний арсенал боєприпасів".

"Керував операцією безпосередньо Міністр оборони Степан Полторак", - додав Олександр Турчинов.

Пожежа забрала життя 5 людей. Фото ДСНС 

Секретар РНБО зауважив, що рішення про евакуацію людей з 10-кілометрової зони було скасоване лише після доповіді Міністра оборони та Керівника ДСНС про те, що вогонь більше не загрожує військовим складам.

Турчинов повідомив, що дано доручення відповідним органам здійснити перевірку всіх військових баз та арсеналів щодо небезпечного сусідства та привести навколишню територію у відповідність до чинних нормативів та законодавчих актів.

Як відомо, пожежа на нафтобазі мережі заправних комплексів "БРСМ-Нафта" на Київщині спалахнула увечері 8 червня, потім сталося декілька вибухів (останній - уранці 10 червня).

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування