Виборці досі найбільше довіряють Порошенку - опитування

Четвер, 11 червня 2015, 18:54

Президент Петро Порошенко досі користується найбільшою електоральною підтримкою українців серед можливих кандидатів у президенти, хоча його рейтинг відносно березня трохи знизився.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, оприлюднені 11 червня.

Згідно з опитуванням, якби президентські вибори відбувалися наприкінці травня, то з усіх громадян України віком від 18 років 13,6% віддали б свій голос за чинного главу держави, при цьому серед тих, хто точно вирішив йти на вибори, процент довіри складає 32%.

На другому місці - лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко - 7,2% і 17% відповідно.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко отримав би 4,2% голосів усіх українців (10% - тих, хто визначився).

Водночас 3,8% українців готові підтримати мера Львова Андрія Садового (9% голосів тих, хто точно прийде на вибори).

За лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка проголосували би 2,8% громадян (7%)

Очільник "Правого сектора" Дмитро Ярош отримав би результат 1,7% (4%)

Інші результати: лідер "Сильної України" Сергій Тігіпко - 1,6% (4%), лідер "Опозиційного блоку" Юрій Бойко 1,5% - (3%), лідер "Свободи" Олег Тягнибок 1,2% (3%)

Крім того, згідно з опитуванням, серед тих, хто готовий прийти на вибори, 2% громадян готові голосувати за екс-губернатора Харківщини Михайла Добкіна і 1% - за лідера партії, чия ідеологія заборонена в Україні, - КПУ, Петра Симоненка.

Водночас 7,8% українців заявили про намір викреслити всіх кандидатів або зіпсувати бюлетень, 24,8% респондентів вирішили не брати участі в голосуванні, 25% - не визначилися з кандидатурою.

Зазначається, що опитування здійснене методом особистого інтерв'ю. Опитано 2022 респонденти, які мешкають у 108 населених пунктах усіх областей України (окрім АР Крим) за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

В Луганській області дослідження проводилося тільки на територіях, що підконтрольні Україні,в Донецькій області на територіях, що підконтрольні Україні, та в Донецьку (який не є підконтрольним Україні).

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% - для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

Як відомо, у березні серед опитаних КМІС респондентів, проголосувати за Порошенка були готові 20% українців (35,2% - серед тих, хто визначився).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування